100% VAREN NAKUP

Svetila za vsak okus!     Največji izbor!  &  Najboljše cene!
 • icon

  Za naročila nad 49,99 EUR,
  je dostava BREZPLAČNA!

Žarnice

Led žarnice za vsak navoj samo pri Volino svetila.

Izdelki 1 do 50 od skupaj 213

Stran:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Mreža  Seznam 

Nastavite naraščajočo smer

Izdelki 1 do 50 od skupaj 213

Stran:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Mreža  Seznam 

Nastavite naraščajočo smer

Novi izzivi za svetila

Ukinitev konvencionalnih žarnic, katerih proizvodnjo bo v zadnjih letih postopoma prepovedana, za proizvajalce svetil predstavlja izziv, saj morajo razviti primerna nadomestna svetila in jih proizvesti. Žarnica ni bila le prvo električno svetilo, temveč dolga leta tudi edino oz. prevladujoče svetilo. Tudi če že nekaj let na tržišču obstajajo ustrezna nadomestna svetila za žarnice, se morajo temu prilagoditi tudi uporabniki ter se začeti uporabljati do sedaj neobičajna svetila ter se privaditi na njihove posebnosti.

Halogenske luči – odlična alternativa

Po barvi in reproduciranju svetlobe je halogenska luč najbolj podobna žarnici. Kljub dvakrat daljši življenjski dobi je halogenska luč tako kot žarnica termični vir, torej manj energijsko učinkovito svetilo, pri katerem se le 5% energije spremeni v svetlobo, ostala pa se spremeni v toploto. Zaradi manj učinkovite energijske bilance so tudi številne halogenske luči prepovedane s prepovedjo proizvodnje žarnic.

Energijsko varčna svetila

Kot pove že ime samo, npr. energijsko varčna luč kot energijsko učinkovito svetilo predstavlja alternativo dobrim starim žarnicam. Energijsko varčna svetila svojo veličino dokazujejo zlasti med neprekinjenim obratovanjem. Stroški energije, ki jih na ta način lahko prihranimo, več kot dobro krijejo nekoliko višje stroške nakupa. Vendar pa tudi stroškovno ugodna svetila kakršne so energijsko varčne luči nimajo le prednosti: pogosto prižiganje in ugašanje  škoduje zmogljivosti tega svetila. Ob vklopu se večina varčnih luči prižge šele s kratkim zamikom luči. In končno je potrebno te energijsko varčne luči odložiti med posebne odpadke, saj energijsko varčne luči vsebujejo manjše količine živega srebra.

Odkrivanje novih možnosti z LED svetili

Najnovejši razvoj na tržišču svetil nedvomno predstavljajo male LED svetilke – polprevodni kristali, ki začnejo pri pretoku toka svetiti. Njihov razvoj je star že več kot 100 let, vendar  šele v zadnjem času predstavljajo pravo alternativo svetil splošne  tehnike razsvetljave. Prednost LED svetil je predvsem v njihovi dolgi življenjski dobi (20 000 do 50 000 ur), energijski učinkovitosti (z njimi lahko v primerjavi z žarnicami prihranite do 90% energije), poleg tega pa jih ni potrebno vzdrževati in ne sevajo UV/IR svetlobe. Kompaktnost LED komponent bistveno doprinaša k temu, da jih lahko kot svetila uporabljamo v filigranskih in kompaktnih lučeh.

Svetila na Volino-svetila.si – svetleča raznolikost vseh formatov

Nekoč je bila tema svetila v bistvu končana, ko smo se dotaknili klasičnih žarnicDanes pa imamo v nasprotju s tem na voljo široko paleto najrazličnejših svetil.

Energijsko varčna svetila so stroškovno najbolj ugodna in zmogljiva med neprekinjenim delovanjem. Svetila s halogensko tehniko pa oddajajo še posebej intenzivno in učinkovito svetilnost. LED luči imajo ekstremno dolgo življenjsko dobo in so enormno varčne. Svetlobne cevi pa s svojo raznolikostjo zadovoljijo vse prostorske zahteve.

Poleg tega obstajajo še popolnoma posebna svetila, ki kljubujejo temperaturi (npr. pri modeliranju in pri hobijih). Tudi popolnoma običajne žarnice so danes na voljo v vseh možnih oblikah, barvah in učinkih.

Želje kupcev so vodile do zanimivih inovacij na področju svetil. Tako na primer obstajajo svetila, ki so videti kot halogenke in se jih tudi tako vgrajuje, dejansko pa delajo z LED svetili. Na ta način se lahko halogenske luči z veliko porabo brez težav preoblikuje v varčno LED lučko, ne da bi pri tem izgubili karakteristični videz.