Kontaktirajte nas na telefon:
059 939 228
Cart0Item(s)

V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

Izberite kategorijo svetil:


LED svetila

Okolju prijazno in varčno: LED svetila

Varčevanje z energijo je aktualno kot še nikoli. Energijski preobrat zahteva spremembe v razmišljanju tako od politikov in gospodarstvenikov,  kot tudi od potrošnikov. V lastnem gospodinjstvu je veliko možnosti za varčevanje. Pri nakupu novih gospodinjskih aparatov je treba paziti na to, da spadajo v najboljši energijski razred, prav tako pri svetilih. V stare svetilke se lahko vstavi varčnejše žarnice, kot so energijsko varčne žarnice ali LED žarnice, pri nakupu novih svetilk pa je treba že vnaprej paziti na to, da pri največji učinkovitosti porabijo kar se da malo energije. Dober primer za to so LED svetila.

LED svetila privarčujejo do 90 odstotkov električne energije

LED svetila v svoji notranjosti skrivajo eno najmodernejših tehnologij razsvetljave: svetleče diode, na kratko LED. Te diode so polprevodni kristali, ki svetijo, če skoznje steče električni tok. Čeprav je ta učinek, ki se imenuje elektroluminescenca, poznan že več kot sto let, se LED za razsvetljavo stanovanjskih prostorov uporablja šele 15 let. Prej je bila ta tehnologija primerna kvečjemu za signalne in opozorilne luči. Majhne utripajoče signalne lučke najprej niso dale slutiti, da bo ta tehnologija že čez nekaj let primerna za osvetljevanje notranjih prostorov ali pa, kot je zdaj tudi to že mogoče, da se uporabljajo za cestno razsvetljavo. Pa vendar so prednosti te razsvetljave občutne – to spoznanje je privedlo do tega, da se je ta vrsta žarnice tako bliskovito razvila. Kajti z LED žarnicami se lahko v primerjavi z navadnimi žarnicami privarčuje do 90 odstotkov električne energije. Prednost LED žarnic je tudi v tem, da so odporne proti udarcem in preklapljanju, se segrevajo mnogo manj kot druga svetila in imajo glede na vrsto življenjsko dobo od 20.000 do 50.000 ur. Poleg tega njihov spekter ne vsebuje IR/UV žarkov, kar je prednost npr. pri osvetljavi dragocenih slik v muzejih.

LED svetila: Bogata izbira notranjih in zunanjih svetil

Oblikovalci svetil so prepoznali potencial LED svetil, ki so se včasih uporabljale izključno kot opozorilne in signalne luči in zdaj že nekaj let ustvarjajo svetila z majhnimi svetlečimi diodami. Ena izmed posebnih prednosti take rešitve je kompakten format: prilega se skoraj vsaki, še tako zaviti, »ozki« obliki. Seveda so svetleče diode še vedno dekorativne: npr. kot svetlobni poudarki figur, pri katerih se lahko poudarijo oči. Ker LED žarnice ne proizvajajo samo bele svetlobe, ampak celotni barvni spekter, so tista LED svetila, ki tako barvno paleto ponujajo, priljubljene tudi kot dekorativne luči. Poleg običajne razsvetljave v stanovanju, kot so stropne, viseče, zidne in namizne svetilke, so dobra in ekonomična LED svetilapostala zelo aktualnatudi zunaj: LED svetlobni stebrički, ki stojijo ob dovozu ali osvetljujejo vhod, ali LED reflektorji, ki najljubši grmiček v vrtu postavijo v pravo luč. Poleg tega je visoka odpornost proti preklapljanju kakovostnih svetil zaželena pri javljalnikih gibanja, tako da tudi pogosto preklapljanje bistveno ne skrajša življenjske dobe – LED svetila so povsod dolgoletnavarčna rešitev za razsvetljavo.

   

Izdelkov: 1

   

Izdelkov: 1