100% VAREN NAKUP

Svetila za vsak okus!     Največji izbor!  &  Najboljše cene!
  • icon

    Za naročila nad 49,99 EUR,
    je dostava BREZPLAČNA!

Izdelkov: 3

Nastavite padajočo smer

Vrsta svetil

18. 01. 2015 11:01

Viseče svetilke

 

Viseče svetilke se pritrdijo na strop in tako prihranijo prostor. Običajno jih uporabljamo za osvetlitev ravnih površin, kot so mize in pisalne mize. Te vrste svetil so večinoma zasenčene in oddajajo svetlobo bodisi navzdol ali navzgor in navzdol. Vendar so na voljo tudi različice, ki oddajajo svetlobo le navzgor, kot na primer svetilke z razpršeno svetlobo, ki nudijo ambientalno osvetlitev.

 

Plafonjere

 

Stropne svetilke ali plafonjere so pritrjene na strop in zato prihranijo prostor. Uporabljamo jih v kopalnicah in na hodniki za razpoloženjsko osvetlitev ali za osvetlitev manjših predelov, kot so mize, omare in slike. Najpogosteje stropne svetilke oddajajo svetlobo navzdol, v steno ali v vse smeri.

 

Stenske svetilke

 

Stenske svetilke so pritrjene na stene. Ker so ponavadi vitkejše oblike, so idealne za uporabo v ozkih prostorih, kot so hodniki in kopalnice. Stenske svetilke lahko uporabljamo za ustvarjanje ambientalne osvetlitve ali kot consko razsvetljavo okoli ogledal. Standardne različice oddajajo svetlobo samo navzgor ali samo navzdol, navzgor in navzdol, ali v vseh smereh.

 

Talne svetilke

 

Talne svetilke so premične, zato oddajajo svojo svetlobo tam, kamor jih postavite. Tako jih lahko upravljate na primer iz udobja svojega kavča ali naslanjača. Talne svetilke veliko bolje nudijo ambientalno osvetlitev kot namizne svetilke, saj lahko pri teh svetilkah uporabite žarnice z večjo močjo, ker višina talne svetilke onemogoča, da bi žarnico neposredno videli, kar preprečuje bleščanje. Veliko talnih svetilk oddaja razpršeno svetlobo, usmerjeno navzgor. Med drugimi razpoložljivimi različicami najdemo zasenčene svetilke, ki svetlobo usmerjajo navzgor in navzdol, ter nastavljive bralne svetilke, ki svetlobo usmerjajo navzdol.

 

Namizne svetilke

 

Namizne svetilke so premične, zato oddajajo svojo svetlobo tam, kamor jih postavite. Med standardnimi modeli so zasenčene svetilke in svetilke z gibljivim stojalom. Glavna prednost namiznih svetilk je, da jih lahko upravljate iz udobja vašega kavča, naslanjača, postelje ali mize. Na voljo so v dveh različicah, saj svetilke svetlobo lahko usmerjajo navzdol ali navzgor in navzdol.

Posted By Volino strokovnjak

Razpoloženjska razsvetljava

27. 12. 2014 10:57

Razpoloženjska razsvetljava za jedilne mize

Za osvetlitev jedilne mize priporočamo razpoloženjske svetilke , ki ustvarijo prijetno vzdušje. Živahnejša razpoloženjska osvetlitev ob večerjah ustvari prijetnejše in bolj veselo vzdušje. Najboljši primer je uporaba sveč, saj z njimi lahko spremenimo celo zamrznjeno pico v pravo pojedino, čeprav ne dajejo veliko svetlobe. Najnovejši trend v razpoloženjski razsvetljavi je uporaba LED svetilk. Gre za posebne svetilke, ki omogočajo izbiro barve svetlobe. Z uporabo ustreznega daljinskega upravljalnika z različnimi programi osvetlitve dobimo dinamično razsvetljavo. Diode se samodejno prižigajo v želenem zaporedju in svetilka živahno spreminja barve, s čimer ustvari več kot neverjetno vzdušje. LED svetilke pogosto uporabljajo polnilne baterijami, zaradi česar ni več potreben napajalni kabel, zato so popolna izbira za osvetlitev jedilne mize.

Razpoloženjska razsvetljava za tla

Razpoloženjska razsvetljava za tla lahko spremeni pozabljene kotičke v zanimive dele prostora. Z njo lahko izpostavite temne kotičke, na primer pod previsom strehe. S talnimi razpoloženjskimi lučmi, kot so svetleče krogle, ki oddajajo mehko svetlobo, kot npr. tisto ob svitu polne lune,  boste v domu ustvarili romantično vzdušje. Hkrati pa boste tudi ponoči in v temnih prostorih vedno varno našli svojo pot, ne da bi pri tem popolnoma osvetlili celotno sobo.

Razpoloženjska razsvetljava za klubsko mizico

Razpoloženjska namizna svetilka na klubski mizici poveže ljudi, ki sedijo okrog mize . Ustvarja usmerjeno centralno območje svetlobe, ki pritegne vsakogar. Svetloba mora biti prijetna, živahna in spodbujajoča, vendar ne presvetla, saj v nasprotnem primeru ljudje okoli mizice zbledijo v ozadje. Najnovejši trend v razpoloženjski razsvetljavi je uporaba LED svetilk. Gre za posebne svetilke, ki omogočajo izbiro barve svetlobe. Z uporabo ustreznega daljinskega upravljalnika z različnimi programi osvetlitve dobimo dinamično razsvetljavo. Diode se samodejno prižigajo v želenem zaporedju in svetilka živahno spreminja barve, s čimer ustvari več kot neverjetno vzdušje. LED svetilke pogosto uporabljajo polnilne baterijami, zaradi česar ni več potreben napajalni kabel, zato so popolna izbira za osvetlitev klubske mizice.

http://www.volino-svetila.si/led-svetila/led-namizne-svetilke/led-namizna-svetilka-marilyn-globo-67032-12t.html

Read More
Posted in Splošno By Volino strokovnjak

Zakaj je LED prihodnost

29. 10. 2014 11:54

Ko ste se ravno razveselili tople bele barve vaše žarnice, se ta poslovi z „plink!“. Razburjeni si rečete: » Moram zamenjati žarnico? Že spet!«. Zadnjo sem zamenjal komaj nekaj tednov nazaj. Čeprav ste si pravzaprav želeli v dnevni sobi udobno namestiti se pred televizor ali brati knjigo, brskate po omarah in ugotovite, da nimate nadomestne žarnice. Kaj vse bi dali, da bi lahko žarnicam enkrat za vselej rekli » adijo«. 

Lagodnega večera je konec in jutri po končani službi boste morali kupiti novo žarnico. Je jutri nedelja? Torej boste potem do ponedeljka sedeli v temi. Polni dvomov razmišljate dalje: »živimo v tako napredni dobi, a kljub temu se vedno znova pojavijo neke nevšečnosti, ki me obremenjujejo«. Mogoče razmišljate tudi o tem, da bo počasi čas za nakup novih luči, saj te stare viseče luči ne sodijo več v vaš moderni interier. Ste se naveličali dejstva, da oboje ne sodi več v vaš življenjski slog? Potem ima  volino-svetila.si  pravo rešitev za vas! Saj si želimo, da ste z vašo razsvetljavo vedno zadovoljni. Poglejte si najnovejše, najmodernejše LED-luči podjetja volino-svetila.si  , pri katerih ne boste dobili le sodobne oblike, ampak boste dejansko lahko rekli: »žarnica adijo!«

Read More
Posted in Splošno By Volino strokovnjak

Izdelkov: 3

Nastavite padajočo smer

icon KUPUJTE PRI VOLINU!

icon 15-DNEVNA GARANCIJA NA VRAČILA BREZ VPRAŠANJ!
V kolikor niste zadovoljni s kupljenim produktom, ga lahko vrnete, mi pa vam bomo brez vprašanj vrnili denar.

icon POMOČ PRI NAKUPU!
Za pomoč pri nakupu nam pošljite elektronsko sporočilo ali pa nas pokličite in naši strokovnjaki vam bodo z veseljem pomagali.